En födelsedag





Idag, nionde juli,  firar vi en potatis- och äppelodlare i Kyroboas. Det finns folk som bor i byn, även när det inte är teaterpremiär. Några stugor kring teaterområdet är idag sommarstugor, men byn är på inget sätt folktom vintertid. Det finns många ungdomar som känner väl till byn och har kompisar här. Så kör försiktigt när ni ska till sommarteatern. Vägen är krokig men vacker. Sänk hastigheten så hinner ni se mer av sommaren i Kyroboas! Välj gärna cykel också. Det är inte långt mellan de tre hammarsmedjorna vid bruket.


Vid nedre bruket, granitväggarna av hammarsmedjan finns kvar, med sina valvportar. Ruinen har fått en takkonstruktion som ska ge en idé om hur taket var konstruerat. Modeller över bruket och hammarsmedjorna finns i galleriboden vid nedre bruket.


Här skymtar en av valvportarna in till smedjan.


En bro över Kimo å. "Mellanbruket" När man står på denna åbro ser man den andra smedjan som har gjorts om till såg, den ser nästan likadan ut som Smedjan / Kvarnen i Kyroboas. Bron finns bara några hundra meter från informationstavlan vid galleriboden, Nedre bruket. Det är en bro strax efter Kimo Food skyltarna 



Comments