Vita och röda mössor

Den kommer närmare och närmare, julen. Så idag har jag tagit fram den röda mössan, men efter jul kommer supersnabbt nyåret, och så ska vi plötsligt kunna orden till "Den blomstertid nu kommer" och en del av oss kan då stoppa in lockarna i en vit mössa och strunta i vindrufset och kammen för en dag. Jag hoppas "mina flickor" i år verkligen ska klara sig och få skaffa KLÄNNINGEN och SKORNA. (Lagonm förnuftiga eller alldeles förskräckligt iögonfallande). Huvidsaken är att inte snava i trappan på de egna högklackade utan verkligen nå fram till mössutdelaren. För några blir det väl så att "here comes instead a baby carrige" och någon blir då mamma på heltid några år framöver. Men ungar växer och en dag kan då morsan satsa på studenten.
I kvinnors liv brukar det ibland och finnas drömmerier om det perfekta bröllopet, den vackraste klänningen och SLÖJAN. Ibland verkar en del flickor fundera så mycket på denna dag att de glömmer gummen som ska säga "Ja" vid altaret. Singelgummor och Nyfamiljer som är särbo finns.


Vad har allt detta med en mysig julkalender att göra? Vi får väl se, några blir yrkesfotografer innan  de vet ordet av, andra är bara liksom födda till fotomodeller. De bara sätter sig och ser photogenic och vackra ut, bara varje gång. Var som helst. Men fast vi inte lyckas perfekt varje dag med att vara allt detta, så kanske syrran kan hjälpa till. Det har sina sidor det med. Mest bra, fast hon ibland vill ställa till med catfight istället för att vackert skrida omkring på catwalken. God Jul, fortsätter nu med de hårda paketeten. Lexikon och ordböcker i Ipadden har ni väl redan? Så jag kanske paketererr in Sionsharpan i miniformat, istället.

Comments