Snön rasar av taket

Äntligen har vi några grader plus och snön börjar rasa av de svarta plåt taken här. Det blir förstås drivor framför terassdörren ännu ett slag, men det kommer just nu i alla fall inte mer snö ovanifrån. Två dagar kvar till vårdagjämning och fast jag tänker gå ut i vinterstövlar ännu några veckor så kan man säkert börja tänka på en lite mer vårlig klädsel. I går fick jaqg besök av en ung man som ville sälja påskpynt. Det var ju skoj för det var ganska gråväder hela dagen i går, bara någon halvtimme på kvällen gick solen plötsligt ned i en massa  vackra färgtoner  utan att skymmas av moln. Jag ser fram emot den dag då vägarna här äntligen är isfria. Hala asfalterade vägar med flödvatten över isen är det värsta med vintern.
Gummistövelmode i Finland. Har vi det varje år? Kan inte påstå att jag är väldigt förtjust i att fotmodella galoscher och gummistövlar. Men de behövs faktiskt ibland. Hur roliga kan de bli?
Vill någon anta den fotmodellutmaningen så kör i vind! Kanske kan de bli roligare med en stickad benvärmare.  Det viktigaste är väl ändå att skorna är bra att gå i, att de är bekväma.

Comments