Bokstäver och bilder

Här en ristning i en granitsten vid muséet Myrbergsgården nära kyrkan i Vörå. Den syns bäst nu i Juli, tidigt på morgonen vid niotiden. Några stugor vid Myrbergsgården öppnar dörrarna på veckoslutet för besökare. kl 13-17.00 lördag och Söndag, öppet hus.

Vörådagarna eller Vöråveckan inleds nu och pågår fram till nästa Söndag då veckan avrundas med gudstjänst i Oravaiskyrkan och fest på Kimobruk lite senare på dagen.

Gudstjänsten kl.11.00 och så fortsätter festen och högtidligheterna vid bruket med tal och sång som börjar 13.00.

Passa på och se och upplev!







Från smidesdagen ett foto på en glad deltagare. I Vörå bibliotek finns mer information om vad som händer i Vörå och den som vill läsa böcker på internet kan gå in och vidga vyerna ännu mer via Fredrikabiblioteken, till exempel kan man få veta något om Zacharias Topelius.

I Juli efter Vöråveckan blir det fler teaterföreställningar av skådespelet om hans liv, som i sommar uppförs vid Kuddnäs i Nykarleby. Skådespelet hade premiär 1 juli.

Vid sommarteatern i Kyroboas är det snart premiärdags för årets version av Lumpänglars väg. 10 Juli vid vridläktaren, är det premiär. På tisdag nästa vecka kl.19.00 första chansen att bänka sig på läktaren.




Comments